HD: HFC blij met gesprokkeld punt

April 2nd, 2012, Edwin Groeneveld

Sommige ingrediënten leveren samen een explosief goedje op. Dat geldt bepaald niet voor de mix De Zouaven/Koninklijke HFC. Net als eerder dit seizoen in Haarlem kwamen de twee zondagse hoofdklassers gisteren in Grootebroek een bloedeloze 0-0 overeen.

Toen scheidsrechter Meijers om tien voor vier voor de laatste keer floot, beseften de 406 toeschouwers dat hun besluit om naar de wedstrijd De Zouaven-Koninklijke HFC te gaan kijken verkeerd was uitgepakt. Het publiek kreeg 95 minuten ‘boerenkoolvoetbal’ voorgeschoteld waarin niet één uitgespeelde kans zich had aangediend.

Na afloop van de uitermate stroeve partij voetbal werd het publiek van harte verzocht om scheidsrechter Meijers op een gul applaus te trakteren. De beste man had zojuist zijn honderdste wedstrijd in de hoofdklasse tot een goed einde gebracht. De mensen gaven braaf gehoor aan de oproep. Viel er eindelijk wat te klappen.

Dat de wedstrijd zich ontpopte als een tranentrekker kwam niet als een verrassing. Voor de Zouaven valt dit seizoen niets meer te winnen of te verliezen. Dan is scherpte in de regel ver te zoekn. Koninklijke HF is in deze fase van de competitie gebaat bij elk punt. Dus van lekker onbevangen de aanval zoeken kan geen sprake zijn.

Alleen een doelpunt had de voetbalmiddag interessant kunnen maken. Maar net als in Haarlem bleven de treffers uit. De Zouaven was al in de eerste minuut dichtbij de 1-0. De bal werd na een prima genomen hoekschop hard over het doel van Gerard van Rossum gekopt. Koninklijke HFC was gewaarschuwd . Maar na een redelijk eerste kwartier van de thuisploeg schakelde De Zouaven terug naar de parkeerstand. Doordat HFC vanaf minuut één voetbalde met de handrem er op, mag duidelijk zijn dat beide teams geen steek vooruit kwamen.

Maar toen. De twintigste minuut. Een ongevaarlijke steekbal vanaf het middenveld van HFC kwam ter hoogte van de penaltystip zomaar voor de voeten van Bart Nelis terecht. Als gevolg van de ‘blooper van de week’ van de twee centrale verdedigers van De Zouaven. Terwijl één de bal op kniehoogte wilde wegkoppen besloot de ander met de voet op te ruimen. Uit angst elkaar te raken, deden beiden niets. Hoewel de doorgeschoten bal een nare stuit maakte, had Nelis alle tijd om de hoek uit te zoeken. Maar hij wilde het meedogenloos doen.

Er moest een nieuwe bal aan te pas komen toen de HFC-er het exemplaar waarmee de wedstrijd was begonnen het sportcomplex uit joeg. HFC had op rozen kunnen zitten. Het werden hete kolen. De Zouaven bleef gevaarlijk bij spelhervattingen. Maar HFC   hield stand dankzij de doelman en de verdedigers waarop Koninklijke HFC gisteren nadrukkelijk leunde.

Koninklijke HFC: Van Rossum, Yener, Verkaik, Opoku, Van den Ban (70. Haarmans); Munsterman, Kuyt (94. Wille), M. Lindenhovius, Ajnaoua, Tjon-A-Njoek (85. J. Lindenhovius), Nelis

Bron: Haarlems Dagblad (2-4-2012), Foto: FL Fotografie http://www.oypo.nl/fl-fotografie