En dit vond de tegenstander…vpv Purmersteijn

April 10th, 2012, Edwin Groeneveld

EEN WARE VOETBALTHRILLER

Op 2e paasdag stond de belangrijke inhaalwedstrijd op het programma. Beide ploegen die dit seizoen voor het eerst in de hoofdklasse spelen hebben het moeilijk en strijden tegen degradatie. Het perspectief voor de Haarlemmers is wat gunstiger dan Purmersteijn en staan er met 22 punten uit 21 wedstrijden beter voor dan Purmersteijn die na de verrassende overwinning op SC Feyenoord op 16 punten staat. Trainer Pim Kaagman kon buiten de lichtgeblesseerde Style de Jong verder over een complete selectie beschikken en ook zijn collega Pieter Mulders had weinig personele problemen. 

In de openingsfase waren de Haarlemmmers wat meer in de aanval zonder gevaar te stichten voor het doel van Nick Ruijmgaart. In de 19e minuut deed Purmersteijn voor de eerste keer van zich spreken. Een vrij trap van Ruben Adney ging voorlangs. Nauwelijks een minuut later was het bijna raak. Een pass van Ryan Brown bereikte op links op de rand van het strafschopgebied Alex Treuren en diens inzet werd nagekeken door de Haarlemse doelman maar ging rakelings voorlangs. In de 28e minuut hield Nick Ruijmgaart met een knappe redding van dichtbij Khfc-er Fabian Munsterman van de openingstreffer af. Nauwelijks drie minuten later begon Ryan Brown op rechts ter hoogte van de middenlijn een fraaie solo, omspeelde vier verdediger en haalde met zijn linkervoet uit maar zag zijn kogel tegen de lat uiteen spatten. In de 37e minuut liet Ruben Adney op de rechterkant de linkervleugelverdediger zijn hielen zien en kwam in  scoringspositie maar zijn te zachte schot werd door doelman Gerard van Rossum gekeerd.

Iedereen was het er in de rust over eens dat de ploeg die in de 2e helft zou scoren spekkoper zou worden maar die kwamen bedrogen uit. Een minuut na de hervatting werd Martijn Tjon-A Njoek op het zestienmetergebied aangespeeld en zijn inzet verdween onhoudbaar voor doelman Nick Ruijmgaart in de kruising, 0-1. Nauwelijks twee minuten later pakten donkere wolken zich boven het Purmersteijn-complex  samen. Bij een hoekschop kwam de bal op korte afstand van de doellijn voor de voeten van verdediger Roy Verkaik die dankbaar gebruik maakte van dit buitenkansje en simpel de 0-2 aantekende. Kort hierna kreeg Fabian Munsterman van de bezoekers een levensgrote kans om de wedstrijd definitief op slot te gooien maar vogelvrij voor doelman Ruijmgaart schoot hij voorlangs. In de tegenaanval was het Roy Stravers die in een dikbevolkt strafschopgebied werd aangespeeld en achter zijn standbeen om scoorde hij subtiel de aansluitingstreffer en was er weer van alles mogelijk.

Bij een tegenaanval gleed verdediger Charles Kooy onderuit waardoor Martijn Tjon-A Njoek vrij voor Ruijmgaart kwam en de 1-3 op het scorebord liet brengen en leek de wedstrijd beslist. In de 60e minuut belandde een vrije trap van René Biesot op het hoofd van Jamel Magnee die de bal fraai naar de vrijstaande Ruben Adney knikte en van dichtbij doelman Gerard van Rossum liet vissen, 2-3. Hierna bracht trainer Pim Kaagman de supersnelle Sergio Keizerweerd in voor Alex Treuren die op de rechterflank voor veel dreiging zorgde. In de 70e minuut kwam aanvaller Kwasi Osei Korsah nog in de ploeg voor de statische Roy Stravers. In de 75e minuut kwam Sergio Keizerweerd goed door en ter hoogte van de achterlijn bereikte een loepzuivere voorzet Daniël Schermer die de bal keurig voor de voeten van Kwasi Osei Korsah kopte en Purmersteijn langzij bracht, 3-3.

Tien minuten voor tijd schoot Daniël Schermer nog voorlangs en kwam Kwasi Korsah een teen tekort om de bal in het doel te glijden. Een minuut later kwam Purmersteijn goed weg. Een schot van invaller Jochem Lindenhovius belandde tegen de lat. Middenvelder Style de Jong kwam nog in het veld voor de moegestreden Ryan Brown maar ondanks dat beide ploegen bleven strijden voor de winst bleef de stand in evenwicht.

Een wedstrijd waarin het spel aan beide zijden in de eerste helft matig was. De tweede helft was beter en het spectaculaire scoreverloop vergoedde veel. Wel een uitslag waarmee de Haarlemmers het meest tevreden waren en voor Purmersteijn de hoop op overleving in de hoofdklasse nog aanwezig is maar aan een zijden draadje hangt. Scheidsrechter was de 24-jarige Barry van der Lip uit Zoeterwoude die deze belangrijke wedstrijd bekwaam leidde.

Opstellingen:

Purmersteijn: Nick Ruijmgaart (d), Ricardo Stam, Jamel Magnee, Rob de Wit, Charles Kooy, Ruben Adney, Ryan Brown, René Biesot, Roy Stravers, Daniël Schermer, Alex Treuren.

Wisselspelers: Gregor de Jong, Sergio Keizerweerd, Kwasi Osei Korsah, Style de Jong, Bas Kok (d).

Koninklijk HFC:

Gerard van Rossum (d), Tuncay Yener, Roy Verkaik, Carlos Opoku, Roy van den Ban, Rutger de Vries, Fabian Munsterman, Bart Nelis, Hakim Ajnaoua, Michiel Lindenhovius, Martijn Tjon-A Njoek.

Wisselspelers: Tim Kuyt, Wouter Haarmans, Marc Baardman, Jochem Lindenhovius, Twan Elfers, Bryan Wilderom, Brian van der Werff.