HD: Te vroeg gejuicht

April 23rd, 2012, Edwin Groeneveld

Opnieuw onnodige remise voor HFC

Zoals wel vaker dit seizoen vergat Koninklijke HFC een wedstrijd professioneel uit te voetballen. Tegen Leonidas werd in de laatste minuut een voorsprong verspeeld.

De Haarlemmers ontvingen Leonidas, de nummer twee van de ranglijst, op een ideaal moment. De Rotterdammers speelden met een aantal invallers aangezien de titel uit zicht is. Begrijpelijk dat de ploeg zich met het oog op de nacompetitie enigszins wilde sparen.

De Haarlemse hoofdklasser moet de laatste drie duels nog vol aan de bak om DHC te achterhalen om zo de nacompetitie (degradatie) te ontlopen. Ook Westlandia is nog in de race voor de veilige tiende plaats. HFC speelde -afgezien van het eerste kwartier- niet heel sterk, maar als je dertien minuten voor tijd uit het niets op 2-1 komt, mag de voorsprong nooit meer worden weggegeven.

De Koninklijke deed dat helaas wel. Het gebeurde tot overmaat van ramp in de laatste minuut. De ploeg kreeg de bal niet weg uit de eigen ‘zestien’ waardoor Marouchen Zimmerman de bal kon inschieten. De gezichten stonden na een nieuwe gemiste kans op drie punten op onweer. Net als tegen Purmersteijn op tweede paasdag gaf de formatie een zeker lijkende voorsprong weg. “We zijn dan niet resoluut genoeg. Ik baal hier ontzettend van, want we hadden hele goede zaken kunnen doen. Zeker omdat DHC heeft verloren”, treurde doelman Brian van der Werff.

De 19-jarige goalie stond onder de lat, omdat Gerard van Rossum was gepasseerd door door trainer Pieter Mulders. De sluitpost, die van de Volendam A1 was overgekomen, greep zijn kans met beide handen aan. Van der Werff onderscheidde zich met veel zelfvertrouwen, een goede traptechniek en adequate reddingen. “Ik ben blij dat ik weer kon spelen. Dat was ruim twee maanden geleden tijdens de blessure van Gerard voor het laatst. Ik heb nu zeven wedstrijden gespeeld en maar 1 keer verloren.”

HFC zette meteen druk op de Rotterdammers en dat leverde een kans op voor de gevaarlijke Martij Tjon-A-Njoek. Na een kwartier legde Tuncay Yener de bal haarfijn op het hoofd van Tjon-A-Njoek en die kopte de verdiende 1-0 binnen. Na een klein half uur kwam Leonidas beter in de wedstrijd hetgeen meteen de gelijkmaker opleverde. De HFC-defensie werd met een steekpass simpel uitgespeeld in het eigen strafschopgebied. Stephan de Waas kopte de bal langs Van der Werff.

Pas diep in de tweede helft kwam er verandering in de stand. Carlos Opoku was van de laatste naar de voorste linie gedirigeerd om verwarring te scheppen bij de Rotterdammers. Dat plan lukte, want nadat Opoku op de doelman was gestuit kopte Haarmans de rebound in. HFC vergat echter in die laatste minuut resoluut te zijn en daardoor deed de ploeg zich weer eens tekort.

Koninklijke HFC: Van der Werff, Yener, Verkaik, Opoku, Van den Ban, Munsterman (60. Kuyt), Nelis (60. Wilderom), Ajnaoua, Lindenhovius, Haarmans (78. De Vries), Tjon-A-Njoek

Bron: Haarlems Dagblad (23/4/2012)