SC: De strijd om het behoud van het hoofdklasserschap duurt voort

April 23rd, 2012, Edwin Groeneveld

HFC – Leonidas  :  2 – 2

Zo’n 300 toeschouwers, waaronder vele oude getrouwen, hadden de weg naar ons prachtige complex weten te vinden. Een goed bespeelbaar veld (het bestuur van Leonidas complimenteerde ons daarmee, want zij zijn op hun eigen complex wel wat anders gewend) en met de door één van onze fanatiekste supporters, Jitse Kooistra, aangeboden wedstrijdbal begon HFC voortvaren aan de wedstrijd. Leonidas, tweede op de ranglijst, doch door twee opeenvolgende nederlagen praktisch kansloos voor de titel, miste een aantal basisspelers. Bij HFC was op een enkeling na de gehele selectie beschikbaar.

Na een kwartier kwam HFC op voorsprong door een fraaie voorzet van Tuncay Yener en minstens even fraai door Martijn Tjon-A-Njoek ingekopt. Het was daarna Leonidas dat sterker werd en op vrij gelukkige wijze kort voor rust op gelijke hoogte kwam.

HFC voelde, dat er meer te halen was dan een gelijk spel en zocht na de rust de aanval. De tegenstoten van Leonidas waren zeker niet ongevaarlijk, maar onze doelman Brian van der Werff, die de voorkeur had gekregen boven Gerard van Rossum, was een zeer betrouwbare sluitpost. Met enige goede reddingen wist hij Leonidas van het scoren af te houden. Met Carlos Opoku als extra aanvaller werden de HFC-aanvallen steeds gevaarlijker. Carlos Opoku ging vlak achter de spits spelen en dat bracht het nodige gevaar. Twaalf minuten voor tijd kwam onze aanvoerder alleen voor de keeper; zijn inzet werd nog gekeerd, maar de rebound werd keurig door Wouter Haarmans in het lege doel gekopt. Brian Wilderom en Tim Kuyt kregen nog een goede kans, maar beiden wisten het net niet te vinden. De buit leek binnen, maar, helaas, in de 88ste minuut door een gebrek aan concentratie in de achterhoede kwam een Leonidas-aanvaller alleen voor Brian van der Werff met als gevolg de toch nog onverwachte gelijkmaker. Net als twee weken daarvoor tegen Purmersteijn twee punten laten liggen. Gelukkig verloor DHC, maar Westlandia versloeg onverwacht Alphense Boys (1-0). De strijd om de veilige plaats 10 is hierdoor ongekend spannend geworden. HFC en DHC hebben allebei 24 punten, Westlandia 23. HFC speelt nog uit (op 6 mei a.s.) tegen het inmiddels gedegradeerde AFC 34 en op 13 mei thuis tegen DHC. Uw aller steun en aanwezigheid kan niet gemist worden.

 HFC trad aan in de volgende opstelling:

 Brian van der Werff, Tuncay Yener, Roy Verkaik, Carlos Opoku (aanvoerder), Roy van den Ban, Fabian Munsterman, Bart Nelis, Wouter Haarmans, Hakim Ajnaoua, Michiel Lindenhovius en Martijn Tjon-A-Njoek. Tijdens de wedstrijd werden Bart Nelis (licht geblesseerd), Fabian Munsterman en Hakim Ajnaoua vervangen door respectievelijk Brian Wilderom, Tim Kuyt en Rutger de Vries.

 Tekst: Hugo Bettink